Бесплатна достава за нарачка над 3000 ден.

ДЕЗОДОРАНС РОЛ-ОН

Зошто да користите 
природен дезодоранс

Истражувањата покажуваат дека хемикалиите како метил, етил, пропил, бензил и бутил кои се наоѓаат во многу дезодоранси се доста опасни по здрвјето. Особено штетен е парабенот, кој го зголемува ризикот од рак на дојка. Алуминиумот, кој се користи за намалување на потењето, влијае на ендокриниот систем и со тоа е уште една од овие високо ризични состојки. 

RADIKA создаде колекција на природни дезодоранси кои:

  • не ги затнуваат порите, 
  • не го менуваат природниот процес на потење и 
  • не содржат токсични хемикалии 
 

 

КОЛЕКЦИЈА РОЛ ОН ДЕЗОДОРАНСИ

Колекцијата Radika Deo Roll-On е целосно веганска, природна, органска и минерална.  Таа е без парабени, без синтетички мириси и без алуминиум. Не содржи ниту состојки како сол или карбонат. 

Овие дезодоранси го спречуваат размножувањето на бактериите и превенираат создавање непријатни мириси, притоа негувајќи ја кожата.

Содржат каолин од бела глина, кој кога се користи редовно, го отстранува потемнувањето, ги чисти токсините и нечистотијата насобрани во порите.

Дознајте први за промоции, попусти и нови производи

Внесето го Вашиот email и добијте 10 % попуст на првата нарачка

Со внесување на Вашиот email се согласувате да добивате информации за производите на Radika Aromatherapy